2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Monotch sluit zich aan bij het NordicWay 3-programma

Sinds kort hebben Nederlandse ITS-experts van Monotch zich aangesloten bij het NordicWay 3-programma. Als uitvoerende partij in het Zweedse consortium zijn ze een welkome aanvulling op NordicWay 3 vanwege de waardevolle C-ITS-gebruikerservaring en nieuwe C-ITS-toepassingen die ze meebrengen.

Het Nederlandse bedrijf met slimme mobiliteitsplatforms is gespecialiseerd in het verbinden van data, transacties en diensten in het mobiliteitsecosysteem en is tevens datalink-leverancier van het eerder dit jaar gelanceerde Nederlandse Urban Data Access Platform (UDAP). Dit landelijke C-ITS-platform ontvangt data van wegkantsystemen zoals intelligente verkeersregelsystemen, slagbomen, bollards en sensoren en stuurt deze automatisch door naar de wegbeheerders. Omgekeerd ontvangt UDAP ook (geanonimiseerde) reis- en voertuig-gerelateerde gegevens van weggebruikers. Naast het gebruik van zijn TLEX I2V-softwareplatform voor UDAP, bewaakt Monotch ook de kwaliteit, veiligheid en privacy van de gegevensuitwisseling.

Ontwikkelen Zweeds knooppuntnetwerk

De rol van Monotch in het NordicWay 3-programma is om het Zweedse knooppuntnetwerk verder te ontwikkelen. Volgens Gary Lin, International Business Developer bij Monotch, biedt het NordicWay 3-programma Monotch een unieke kans om het TLEX I2V-platform verder te ontwikkelen en aan te passen tot een netwerk van functionele, schaalbare en duurzame uitwisselingsknooppunten die voldoen aan de behoeften van het Zweedse ecosysteem in NordicWay 3. “We kijken ernaar uit om onze ervaringen met C-ITS-implementaties in Nederland te delen en zijn verheugd om de C-Road-standaarden op te nemen in ons TLEX-platform en deze te implementeren onder nieuwe specificaties en architecturale set-ups die weer verschillen van onze eerdere implementaties. ”

Verbetering van het TLEX-platform voor gegevensuitwisseling

Het belangrijkste doel van Monotch voor dit programma is om het TLEX-platform te verbeteren door nieuwe functionaliteiten, payloads en interfaces op te nemen. De focus van de ontwikkelingen ligt bij de vereisten en specificaties die nodig zijn om grootschalige C-ITS-implementatie in de Scandinavische landen te realiseren. Monotch heeft zich aangesloten bij verschillende werkgroepen, waaronder de Werkgroep Exchange of Nodes en de Werkgroep Traffic Signals, en wil bijdragen met de kennis die wordt opgedaan in Nederlandse en internationale ITS-projecten zoals Talking Traffic, Intercor en Concorda. In de komende maanden vindt verdere verfijning plaats om het projectsucces in de toekomst te verzekeren.

In juli 2021 is Monotch van plan live te gaan met het Zweedse knooppunt en zal het ook lokale C-ITS-gegevensuitwisselingsdiensten leveren voor verschillende Proof of Concepts gedurende het NordicWay 3-programma, bijvoorbeeld het hybride initiatief in Göteborg en het Proof of Concept voor bewegwijzering in voertuigen.

Contactpersoon: Gary Lin – International Business Developer
E-mail: [email protected]

Van onderzoek tot C-ITS implementatie in NordicWay 3

C-ITS-pilots NordicWay 2 en NordicWay 3 stellen voertuigen, infrastructuur- en netwerkbeheerders in staat om veiligheidsrisico’s en andere weginformatie in de Scandinavische landen te communiceren tussen verschillende stakeholders. De projecten zijn een samenwerking tussen publieke en private partners in Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. Het NordicWay-concept vormt een blauwdruk voor een schaalbare, interoperabele C-ITS-implementatie, met ingebouwde privacy-, beveiligings- en databeleid-oplossingen en wordt operationeel gebruikt. NordicWay2 en 3 bouwen voort op dit succesvolle concept en ontwikkelen het verder, onder meer door het opzetten van een federatief netwerk met meerdere uitwisselingsknooppunten.

 

Related Posts

Explore recent projects

Get Started With Monotch Today

Smart Mobility Platforms for you