2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Monotch breidt uit naar Duitsland

2 minutes

Het toonaangevende softwareontwikkelingsbedrijf in C-ITS-platforms opent een kantoor in Duitsland, Monotch GmbH.

Als onderdeel van de uitbreiding van het internationaal opererende bedrijf voor slimme mobiliteit, erkende Monotch de noodzaak van een lokale aanwezigheid om groei in andere delen van Europa te stimuleren. Samen met de opening van de Duitse vestiging heeft Monotch ook een in Duitsland gevestigde Business Development Manager DACH aangesteld, René Fritz-Mekas.

Verwachte groei in Duitsland

Onlangs kondigde Monotch zijn samenwerking aan met Traviation DSE, een Duits verkeersadviesbureau met meer dan 25 jaar ervaring en kondigt nu hun lokale Duitse kantoorlocatie en lokale Business Development Manager aan.

“De ambitie van Monotch is om internationaal te groeien. Daarom zijn deze uitbreidingen nodig om ons het succes te brengen dat we zoeken. Traviation en onze nieuwe collega René brengen veel kennis en ervaring in en hebben het juiste netwerk om deze volgende stap te zetten”, legt Menno Malta, CEO en oprichter van Monotch, uit.

“Mijn ambitie is om het gebruik van TLEX® uit te breiden in de DACH-regio en om onze lokale partners zoals Traviation te ondersteunen. We willen het mobiliteitsecosysteem voorzien van een C-ITS-platform dat de meeste waarde biedt aan elke organisatie en bovenal aan de weggebruikers”, bevestigt René.

Bewezen platforms voor slimme mobiliteit

“We hebben nu het volgende niveau bereikt in onze organische bedrijfsgroei”, vertelt Menno Malta. Hij vervolgt: “Met ons huidige portfolio van internationale projecten en onze groei van partners en medewerkers hebben we de behoefte aan onze platforms bewezen. Deze groei brengt ons veel nieuwe spannende kansen. We blijven onze dienstverlening uitbreiden en zien steeds meer bedrijven, organisaties en overheden interesse tonen in onze innovatieve en bewezen oplossingen.”

Internationale interesse en projecten

Gary Lin, International Business Developer, voegt toe: “Op dit moment hebben we projecten in vier verschillende Europese landen en we zien de belangstelling voor onze Traffic Live Exchange (TLEX®) platforms groeien. Mijn collega Mark Walker, projectmanager, en ik hebben onlangs een webinar gegeven voor ITS New Zealand, dat veel geïnteresseerde deelnemers trok. Verder was Monotch op het laatste ITS Europe congres voorzitter van een van de Special Interest Sessions over ITS, die veel positieve feedback kreeg van de deelnemers. Daarnaast zal volgende maand, 20 september, onze CEO, Menno, ook een van de panelleden zijn tijdens een sessie op het ITS World Congress in Los Angeles. Uit al deze sessies wekken we veel interesse voor onze diensten.”

Verder valt in het algemeen op dat de digitalisering van het verkeer niet meer in de testfase zit. Steeds meer samenlevingen maken zich op voor een toekomst waarin digitalisering en automatisering veiligere, slimmere, efficiëntere en duurzamere mobiliteit ondersteunen door tools zoals C-ITS-platforms te implementeren.

Related Posts

Move in the city

Join us in the vibrant city of Hasselt on March 19 for an unforgettable day at the FTI (Flanders Technology & Innovation) festival. Our visionary

Read More »

Explore recent projects

Get Started With Monotch Today

Smart Mobility Platforms for you