2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Monotch en Be-Mobile werken samen aan C-ITS uitrol in Europa

Op het ITS World Congress in Hamburg tekenden smart mobility specialisten Monotch en Be-Mobile een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie en opschaling van C-ITS-diensten in Nederland, Vlaanderen, Frankrijk en de rest van Europa.

Beide partijen onderstrepen met deze samenwerking het belang van een volledig operationeel C-ITS-ecosysteem en de vele voordelen die het biedt voor de stakeholders, zoals het verbeteren van verkeersveiligheid en doorstroming, het prioriteren van weggebruikers en het verminderen van CO2-uitstoot. Samen zijn Monotch en Be-Mobile in staat om het hele mobiliteitsecosysteem te bedienen hetgeen steden, wegbeheerders en weggebruikers uitstekende mogelijkheden biedt om C-ITS-diensten optimaal in te zetten.

Nederlands, Vlaamse en France C-ITS samenwerking

Door samen te werken voor de Nederlandse, Vlaamse en Franse markt kunnen Monotch en Be-Mobile de voordelen van V2X-platforms verder promoten. Monotch zorgt voor de datastromen via het TLEX I2V-platform door verkeersregelinstallaties en andere wegkantapparatuur te koppelen aan dienstverleners, de auto-industrie, wegbeheerders, hulpdiensten en uiteindelijk weggebruikers. Dit sluit perfect aan bij het C-ITS-platform van Be-Mobile dat bestuurders in staat stelt om actuele lokale verkeersinformatie te ontvangen en te anticiperen op de verkeersomstandigheden. Daarnaast heeft Be-Mobile al veel kennis opgedaan als het gaat om C-ITS-use case-aggregatie zoals time-to-red, time-to-green, informeren over gevaarlijke wegsituaties en voorrang bij verkeerslichten.

Tastbare voordelen en talloze C-ITS diensten

De gegevensstromen die worden uitgewisseld door verkeersregelinstallaties en andere wegkantapparatuur te koppelen aan wegbeheerders en dienstverleners, hebben een enorm potentieel om de verkeersstromen en de verkeersveiligheid te verbeteren, bepaalde weggebruikers voorrang te geven en emissies te verminderen. Wegbeheerders krijgen zo realtime inzicht in verkeerssituaties, kunnen het verkeer beter sturen, maar ook verkeersbeleid implementeren en analyseren zonder daarvoor dure wegkantcommunicatiesystemen te hoeven implementeren. Systeemintegrators gebruiken de gegevens om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. De verzamelde data kan eveneens worden omgezet naar diensten om reizigers een naadloze rijervaring te bieden op basis van persoonlijk advies waardoor de interactie tussen bestuurder en wegkantsystemen tastbaar wordt.

De hele waardeketen bedienen

Beide partijen bouwen voort op de succesvolle samenwerking en realisatie van C-ITS use cases in Nederland en hun gezamenlijke indiening voor het Mobilidata-programma in Vlaanderen. De Be-Mobile C-ITS data- en use case-aggregatie voor hulpverleningsvoertuigen, verkeerslichten en variabele matrixborden, de verkeersinformatie- en betaaldiensten van Flitsmeister en de Monotch data-aggregatie van het TLEX I2V-platform zullen elkaar duidelijk versterken. Het partnerschap bereidt niet alleen de infrastructuur voor op verbonden en geautomatiseerde mobiliteit, maar maakt ook een grootschalige uitrol van C-ITS-diensten in Europa mogelijk. De diensten leveren een belangrijke bijdrage aan duurzaam rijden, verkeersprioritering, verkeersoptimalisatie en realtime verkeersinformatie aan weggebruikers. Weggebruikers zullen daarmee direct profiteren van de gecombineerde marktklare C-ITS-oplossingen zoals bewegwijzering in de auto en meldingen van gevaarlijke situaties.

Menno Malta, CEO van Monotch, benadrukt, “Be-Mobile en Monotch delen niet alleen de visie van C-ITS, maar hebben ook de drive om hoogwaardige en schaalbare diensten te leveren waar steden, wegbeheerders en weggebruikers direct van profiteren.”

Jorn de Vries, CCO bij Be-Mobile, vult aan dat alle partijen een complementaire rol krijgen. “Samen kunnen we de hele waardeketen bedienen. Dit maakt ons de ideale partner voor steden, wegbeheerders en andere stakeholders om C-ITS overal in Europa tot leven te laten komen.”

Over Be-Mobile en dochteronderneming Flitsmeister

Be-Mobile is een smart mobility dienstverlener, met hoofdkwartier in Gent, België. Be-Mobile biedt hoogwaardige diensten op het gebied van slimme mobiliteit, verkeersmonitoring en -beheer, verkeersinformatie, mobiel betalen en tolheffing. De belangrijkste asset zijn (big) data van verbonden voertuigen en apparaten, de zogenaamde Floating Car Data (FCD). Daarnaast is Be-Mobile als mede-eigenaar ook verantwoordelijk voor de marketing van de business-to-business diensten en data van Flitsmeister dat met ruim 2.200.000 gebruikers de bekendste verkeersapplicatie van Nederland is. Met een klantenportfolio bestaande uit meer dan 32 autofabrikanten, is Be-Mobile één van Europa’s toonaangevende leveranciers van verkeersinformatie met een set exclusieve data.

Related Posts

Explore recent projects

Get Started With Monotch Today

Smart Mobility Platforms for you