2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Verhoogde veiligheid door verbonden voertuigen

“Alles wat met alles verbonden is, is een kantelpunt. Publieke en private samenwerking zal technologie ontwikkelen die levens redt, het verkeer verbetert, handel stimuleert en het milieu helpt.” Staat er vermeld op de iATL-website.

Monotch ondersteunt deze visie en ondertekende daarom het lidmaatschap van de Infrastructure Automotive Technology Laboratory (iATL) Partner Alliance.

C-V2X-toepassingen

“Het is de missie van iATL om levens te redden, verkeer te verbeteren en handel te stimuleren. Als een door de particuliere sector geleid en gefinancierd initiatief is de organisatie ontworpen om de inzet van verbonden voertuigtechnologie helpen te versnellen. Ze doen dit door de verschillende sectoren van de industrie samen te brengen om toepassingen te creëren die de veiligheid op de Amerikaanse wegen verbeteren”, zegt Bryan Mulligan, President of Applied Information en Executive Director van de iATL.

“We hebben veel ervaring met het verbinden van alle actoren in de smart mobility-industrie in één platform, ons Traffic Live Exchange-systeem. Er bestaan al veel use cases met onze TLEX-implementaties waarvoor we graag onze kennis delen in deze alliantie. De focus op veiligheid, verbetering van het verkeer maar ook op commercie, in het licht van onze Amerikaanse expansie, voelt als een solide match voor Monotch”, legt Menno Malta, CEO en oprichter van Monotch uit.

Beproefde C-V2X-technologie

De iATL-oprichters hebben de alliantie opgericht om vernieuwers zoals Monotch aan te moedigen om verbonden voertuigtechnologie te testen in een echte straatomgeving met echte interferentie en obstructie. De door Monotch ontwikkelde primaire oplossing, het Traffic Live Exchange-platform, werkt al in de echte wereld met grootschalige implementaties.

Momenteel realiseert Monotch uitgebreide C-V2X use cases op basis van 4G mobiele netwerken in Nederland, België, Finland, Zweden en Noorwegen. Deze ervaringen leveren essentiële input voor de door iATL geïdentificeerde C-V2X-applicaties:

Over iATL

De iATL staat open voor alle organisaties die geïnteresseerd zijn in geavanceerde veiligheid door middel van verbonden voertuigtechnologie, waaronder transportafdelingen, universitaire onderzoekers, planningsbureaus, autofabrikanten, mobiele netwerkoperators, transportinfrastructuurbedrijven, technologiebedrijven en adviseurs in de transportsector.

De iATL is opgericht om innovators aan te moedigen om verbonden voertuigtechnologie te testen in een echte straatomgeving met echte interferenties en obstakels.

Need more
information or a demonstration

WE'D LOVE TO HELP YOU

TLEX I2V Platform

A highly scalable platform designed for multi-vendor environments in which large numbers of devices and/or sensors exchange real-time data. In addition to unrivalled performance and scalability, the highest standards for security and privacy are the most important features.

Related Posts

Traffic Signal Priority

TALKING TRAFFIC NL

Talking Traffic in the Netherlands The TLEX platform connects all intelligent traffic light controllers [iTLCs] and road users in the Netherlands. Data is exchanged based on

Read More »

Explore recent projects

Get Started With Monotch Today

Smart Mobility Platforms for you