2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Veel ITS Europe 2019 activiteiten met Monotch-technologie

Tijdens het ITS European Congress Brainport 2019 begin juni was Monotch de drijvende kracht achter veel congresactiviteiten.

Zo leverde Monotch de parkeergegevens voor de Andes-routeplanner voor het Mobifestival, de openbare dag van het congres. Monotch verbond de verkeerslichten op de ITS Corridor met de Dynniq Greenflow-app in de shuttlebussen en de VIP-auto’s en wisselde gegevens uit via het Monotch Traffic Live Exchange (TLEX) -platform voor de Siemens-demonstratie en voor de Talking Traffic-tour.

Prioritaire facilitering hulpdiensten

TLEX-technologie werd ook gebruikt voor de pilot ‘Prioritaire facilitering voor hulpdiensten’ die werd gelanceerd door Dynniq, Provincie Noord-Brabant, KPN en de brandweer van Helmond tijdens een persconferentie. En nog belangrijker, gedurende de week demonstreerde Monotch een operationeel C-ITS-ecosysteem in samenwerking met partners Swarco, Dynniq, V-tron, de provincie Noord-Holland en SmartwayZ.NL.

Deze C-ITS-demo toonde aan dat realtime-gegevens beschikbaar zijn van verschillende soorten objecten, van concurrerende leveranciers van verkeerstechnologie, van verschillende wegbeheerders en dat de beschikbare gegevens worden gebruikt in oplossingen van verschillende dienstverleners.

Slimme verkeerslichten koppelen

Met het door Monotch ontwikkelde TLEX-platform kunnen alle slimme verkeerslichten in Nederland worden gekoppeld aan weggebruikers en wegbeheerders. Met deze eerste landelijke C-ITS-implementatie worden weggebruikers geïnformeerd, kan prioriteit worden gegeven aan specifiek verkeer en worden verkeersstromen geoptimaliseerd. Daarnaast was Paul Potters, directeur Smart Mobility van Monotch, ook actief als spreker in een sessie over KPI’s voor digitale transportinfrastructuur en één over nieuwe mobiliteitsdiensten. We kunnen dus zeggen dat veel van de ITS-beloften op het ITS European Congress zijn vervuld door middel van Monotch-technologie.

Related Posts

Explore recent projects

Get Started With Monotch Today

Smart Mobility Platforms for you