2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Graphmasters en Monotch gaan samenwerken

Graphmasters en Monotch, respectievelijk ontwikkelaars van navigatie-apps en ontwikkelaars van slimme mobiliteitsplatforms, kondigen vandaag hun samenwerking aan.

Deze partnerschap zal het ecosysteem voor de Duitse focusmarkt vergroten.

Slimme navigatie

Het bekroonde ‘samenwerkende navigatie’-platform van Graphmasters, NUNAV, creëert optimalisatieoplossingen in verkeers- en logistieke netwerken. Met samenwerkende navigatie wordt het verkeer optimaal verdeeld over een bepaalde wegeninfrastructuur. Tevens wordt de verkeersstroom gemaximaliseerd. Tenslotte wordt aan de noodzakelijke voorwaarden voor autonoom rijdende voertuigen voldaan. Het technologieplatform biedt routediensten voor een mondiale economie en maakt gebruik van cloud computing, big data-diensten en schaalbare softwareoplossingen.

Slimme navigatie 2.0

Met de koppeling van de realtime verkeersgegevens via het Monotch TLEX-platform kunnen extra use case alerts worden toegevoegd aan de routeservice die Graphmasters biedt. Weggebruikers zullen profiteren van veiliger, slimmer en efficiënter rijden. Nu al verkleinen Graphmasters-gebruikers hun CO2-voetafdruk door wekelijks een reis naar de maan te maken en verhogen ze de verkeersstroom in hun steden met ongeveer 30%.

Verbetering van de verkeersdoorstroming voor iedereen

“De wereld van Graphmasters gaat over het verbeteren van de verkeersstroom voor iedereen. Voor ons betekent verbonden navigatie gezamenlijke routering. Elke gebruiker van onze NUNAV-technologie speelt een rol bij het soepeler maken van het verkeer in het algemeen, het besparen van tijd en het verminderen van de uitstoot met behulp van geoptimaliseerde routes. Door via het TLEX-platform verbinding te maken met nog meer data, krijgen onze gebruikers nog meer voordelen”, zegt Alexander Meister, Solutions Expert Smart Mobility bij Graphmasters.

Een uitgebreid slim mobiliteitsecosysteem

René Fritz-Mekas, Business Development Manager DACH bij Monotch, voegt hieraan toe, “We willen dat het slimme mobiliteitsecosysteem, dat wil zeggen alle organisaties die verbinding maken met het TLEX-platform en gegevens uitwisselen en gebruiken, voor Duitsland net zo uitgebreid is als we al in andere landen zien. Daarom is de samenwerking met Graphmasters een voordeel voor zowel wegbeheerders als weggebruikers.”

Over Graphmasters

Met de NUNAV-technologie heeft Graphmasters de weg vrijgemaakt voor een verkeersvrije toekomst. NUNAV verdeelt het verkeer over het wegennet. De implementatie is gebaseerd op:

  • realtime verkeers- en afsluitingsinformatie,
  • de expertise op het gebied van cloud computing,
  • en met behulp van kunstmatige intelligentie.

Iedereen die met NUNAV reist, omzeilt niet alleen files, maar helpt ze ook voorkomen. Dit werkt omdat Graphmasters realtime verkeersinformatie meerdere keren per seconde vergelijkt met verkeersvoorspellingen, waardoor deze voor elke NUNAV-gebruiker beschikbaar is. Zo kan iedereen files vermijden en comfortabel en veilig zijn bestemming bereiken.

De merken NUNAV Navigation, NUNAV Bus, NUNAV Courier en NUNAV Trucks lossen uitdagingen op voor specifieke gebruikersgroepen wereldwijd. Met kantoren in Zwitserland, Wenen, Duitsland en Groot-Brittannië pleit het team van experts van Graphmasters actief voor oplossingen om files te vermijden voor een betere wereld.

Over Monotch

Monotch, opgericht in 2015, is een snelgroeiend internationaal bedrijf in de slimme mobiliteitsmarkt. Met directe steun van haar (partner)kantoren in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, België, Finland, Zweden en Groot-Brittannië zet het bedrijf internationaal het Traffic Live Exchange Platform (TLEX®) in, het meest vooruitstrevende slimme mobiliteitsplatform. Dit krachtige platform is de bewezen basis voor geconnecteerde mobiliteit en digitale infrastructuur die het verkeer laat praten. Met landelijke implementaties van dit C-ITS (Cooperative Intelligent Transport System), zoals in Nederland en andere Europese landen, maakt Monotch de weg vrij voor een slimmere mobiliteitstoekomst.

Related Posts

Move in the city

Join us in the vibrant city of Hasselt on March 19 for an unforgettable day at the FTI (Flanders Technology & Innovation) festival. Our visionary

Read More »

Explore recent projects

Get Started With Monotch Today

Smart Mobility Platforms for you