Dynniq en Monotch gaan partnership aan - Monotch

Smart Mobility Platforms

Dynniq en Monotch gaan partnership aan

Het gebruik van mobiele apparatuur en de opkomst van het Internet of Things biedt ongekende mogelijkheden voor het slimmer organiseren van mobiliteit.

Via nieuwe data-technologie kunnen mensen en systemen onderling communiceren en informatie met elkaar delen. Zo ook Coöperatieve ITS (C-ITS) dat communicatie tussen voertuigen en infrastructuur realiseert om weggebruikers beter te informeren, verkeer te prioriteren en verkeersstroom te optimaliseren. Met een global partnership bundelen Dynniq en Monotch de krachten om bestaande technologie nog slimmer te maken en de verdere uitrol te versnellen.

C-ITS gaan grotere rol spelen

Dankzij slimme technologie verbindt Dynniq al jaren weggebruikers met wegkantsystemen. Zo helpt informatie in het voertuig weggebruikers om betere beslissingen te nemen. En wordt informatie over verkeer, door wegbeheerders gebruikt en om het verkeer efficiënter te sturen. De verwachting is dat deze coöperatieve ITS een steeds grotere rol gaat spelen bij het informeren van weggebruikers zoals over snelheid, ongevallen, naderende hulpdiensten etc. Monotch ontwikkelde een hoogwaardig uitwisselingsplatform genaamd TLEX I2V. Hierbij wordt een real-time datastroom met verschillende objecten van verschillende leveranciers van verschillende wegbeheerders mogelijk gemaakt en beschikbaar gesteld voor oplossingen van verschillende service providers.

Solide basis voor uitrol C-ITS techniek

Door het aangaan van een global partnership versterken beide partijen elkaar. Zo kan technologieleverancier Dynniq beter inspelen op de behoefte van overheden om een centrale Coöperatieve ITS-datahub te realiseren. Hierdoor versnelt de uitrol van Smart Mobility zoals het upgraden van wegkantsystemen en Coöperatieve ITS-applicaties. Dynniq en Monotch werkten eerder al samen in het partnership Talking Traffic en Europese projecten als C-Mobile, MAVEN en GLOSA en maakten de C-ITS architectuur tot een solide basis voor duurzame, veilige en slimme stedelijke mobiliteit.

De gecombineerde marktklare oplossingen leveren een aanzienlijke bijdrage aan het prioriteren van verkeer, het optimaliseren van verkeer en het in real-time informeren van weggebruikers. Beide bedrijven zijn van mening dat samenwerken essentieel is voor een verdere uitrol van C-ITS-techniek. De implementatie van C-ITS en volledig autonome voertuigen blijft namelijk afhankelijk van de ondersteunende infrastructuur, regelgeving en samenwerking tussen belanghebbende partijen.

We kunnen verkeersregelinstallaties nog slimmer maken

“Dankzij de data-koppeling met TLEX I2V van Monotch kunnen we onze verkeersregelinstallaties nog slimmer maken. Daarnaast kan de data-koppeling ingezet worden om de serviceverlening richting speciale weggebruikers zoals nood- en hulpdiensten en vrachtauto’s te verbeteren. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze klanten optimaal te bedienen,” aldus Peter Broekroelofs, CDO Dynniq Group.

Menno Malta, Directeur Smart Mobility van Monotch, is ook blij met een global partnership met Dynniq. “Dit is een mooie manier om onze expertise en technologie aan elkaar te verbinden. Uit deze samenwerking blijkt dat ecosysteem oplossingen de basis zijn voor het verbeteren van mobiliteitssysteem en dat Dynniq en Monotch daar proactief mee bezig zijn.”

Over Dynniq

Dynniq is een dynamisch, high-tech en innovatief bedrijf, dat internationaal geïntegreerde mobiliteitsoplossingen ontwikkelt en implementeert. De missie van het bedrijf is om met geavanceerde technologie mensen en goederen te ondersteunen bij het snel, duurzaam en veilig bereiken van hun bestemming. Met hun kennis over het managen van mobiliteit realiseren zij een vitale, intelligente en sterke infrastructuur.