2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Digitraffic Infrastuktur AB wordt Zweedse agent voor Monotch

Het onlangs opgerichte Digitraffic Infrastruktur AB en innovatieve slimme mobiliteitsontwikkelaar Monotch hebben zojuist hun samenwerking in Zweden aangekondigd.

Vanaf mei 2022 gaat de Zweedse consultant Björn Selander Monotch helpen haar activiteiten in Zweden, Noorwegen en Denemarken uit te breiden. Selander, de oprichter van Digitraffic Infrastruktur AB, heeft uitgebreide kennis en ervaring in de ITS-markt als voormalig medewerker van de Zweedse Transportorganisatie en als Senior Consultant.

“We zijn ervan overtuigd dat het TLEX®-platform buiten het NordicWay3-project veel voordelen kan bieden aan Scandinavische wegbeheerders en potentiële partners. Dit gaat ons zeker lukken door te werken met Björn, die verstand heeft van slimme mobiliteit, IT en ons platform”, zegt Menno Malta, CEO van Monotch.

“Ik ben er zeker van dat het TLEX®-platform met zijn vele bewezen use-cases veiliger, duurzamer en efficiënter verkeer zal creëren in veel stedelijke gebieden in de Scandinavische landen”, bevestigt Björn Selander, CEO van Digitraffic Infrastuktur.

Introductie van het meest geavanceerde C-ITS-platform in Zweden

In 2021 werd het unieke TLEX®-platform in Scandinavië geïntroduceerd via het NordicWay3-programma. Monotch is een welkome aanvulling op het programma als uitvoeringsorgaan in het Zweedse consortium omdat ze waardevolle C-ITS-gebruikerservaring en nieuwe C-ITS-toepassingen brengen. Haar rol is om het Zweedse uitwisselingsnetwerk verder te ontwikkelen. Monotch heeft zich aangesloten bij verschillende werkgroepen, waaronder de werkgroep Uitwisseling van Nodes en de werkgroep Verkeerslichten. Het bedrijf wil bijdragen aan de kennis die is opgedaan in de Nederlandse en internationale ITS-projecten Talking Traffic, Intercor en Concorda.

Over Monotch

Monotch is marktleider als C-ITS data aggregator. Ze maken veiliger, duurzamer en efficiënter wegtransport mogelijk via hun Traffic Live Exchange (TLEX®)-platforms. Monotch wordt beschouwd als toonaangevend in de Europese slimme mobiliteitsindustrie met zijn bekroonde platform. Het unieke C-ITS platform verbindt data, diensten en transacties. Het bedrijf helpt klanten te reageren op de nieuwste mobiliteitstrends en -uitdagingen met hun uitgebreide TLEX®-oplossingen.

Over Digitraffic Infrastruktur

Het bedrijf, opgericht in 2022 door ondernemer Björn Selander, is het Zweedse antwoord om de implementatie van C-ITS-platforms in het brede slimme mobiliteitsecosysteem te ondersteunen. Met meer dan twee decennia ervaring op het gebied van (slimme) mobiliteit en IT en consultancy, heeft Björn de kennis en connecties om de Zweedse mobiliteitsindustrie naar een hoger niveau te tillen.

Related Posts

Move in the city

Join us in the vibrant city of Hasselt on March 19 for an unforgettable day at the FTI (Flanders Technology & Innovation) festival. Our visionary

Read More »

Explore recent projects

Get Started With Monotch Today

Smart Mobility Platforms for you