2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

TLEX succesvol ingezet bij eerste CONCORDA test

De eerste CONCORDA-testweek vond plaats van 2 tot 6 september 2019 in de metropoolregio Amsterdam.

Hier hebben de partners van het lokale project – FCA-CRF, NXP en Praktijkproef Amsterdam de informatie-uitwisseling tussen testauto’s en wegeninfrastructuur getest om de zelfrijdende taak van auto’s te ondersteunen.

De partners gebruikten verschillende communicatietechnieken (hybride) in verschillende verkeerssituaties, om de tijd te testen die nodig is voor informatieoverdracht en de status van gegevens wanneer ze de auto bereiken via slimme verkeerslichten of wegwerkzaamheden. Voor de cellulaire/cloud communicatie werd TLEX gebruikt om de weginfrastructuur met de auto’s te verbinden.

Verdere simulaties en analyses

Het evenement was succesvol en stelde het consortium in staat nuttige gegevens te verzamelen voor verdere simulaties en analyses, waarbij de te identificeren aspecten voor de tweede testweek dit najaar werden geïdentificeerd. Het testgebied wordt uitgebreid naar de snelweg A5 en A9 en het centrum van Amsterdam (stadsweg). Voor de uitgebreide test zal de wegeninfrastructuur op de A5 en A ook worden verbonden met TLEX.

Het CONCORDA-project

CONCORDA is een publiek-privaat, geco-financierd, grootschalig grensoverschrijdend project, gericht op het vooraf testen van de inzet van met- internet-verbonden en geautomatiseerd rijden op snelwegen en in (inter) stedelijke omgevingen. CONCORDA bereidt Europa voor op automatisch rijden en platooning voor vrachtwagens, waarvoor niet alleen slimme voertuigen nodig zijn, maar ook een hoogwaardige en digitale wegeninfrastructuur.

De communicatietechnologie om de uitwisseling tussen autonome voertuigen en wegeninfrastructuur mogelijk te maken wordt getest in CONCORDA-pilots in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. De tests vinden niet alleen plaats op de snelweg, maar ook op provinciale wegen en op wegen in de stedelijke gebieden van Amsterdam.

Related Posts

Interchange Federation

Schweden und Norwegen haben im Rahmen des Programms NordicWay 3 das erste föderierte Netzwerk von C-ITS-Datenknotenpunkten (Interchanges) eingerichtet. Eine Interchange Federation bietet C-ITS-Dienstanbietern die Möglichkeit,

Mehr lesen »

Amerikanische Expansion für Monotch

Ab April wird Monotch, der weltweit führende Entwickler von C-ITS-Plattformen, seine Geschäftstätigkeit in den Vereinigten Staaten aufnehmen. Monotch ist international bereits in sechs verschiedenen europäischen

Mehr lesen »

Unsere Projekte

Beginnen Sie noch heute mit Monotch

Ihre Mobilitätsplattformen