2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Tampere verbetert slimme mobiliteit met implementatie van C-ITS

Nodeon heeft het eerste contract getekend voor de implementatie van het TLEX®-platform in Tampere, de op twee na grootste stad van Finland.

De stad Tampere en Fintraffic Tie Oy hebben besloten om te beginnen met de implementatie van C-ITS in de stad.

Voldoen aan de doelstellingen voor slimme mobiliteit van Finland

De doelstellingen van Finland in het NordicWay3-project zijn het verzamelen en harmoniseren van gegevens van intelligente verkeerslichten en het testen en ontwikkelen van C-ITS-oplossingen en -diensten die geschikt zijn voor de stedelijke omgeving op basis van deze beschikbare gegevens. Om aan deze doelstellingen te voldoen, moet de gekozen technische oplossing internationale standaarden en architecturen ondersteunen om interoperabiliteit te garanderen.

Doel van het TLEX I2V-platform van Tampere

Tijdens het NordicWay3-project is het primaire doel van het Tampere TLEX I2V-serviceplatform het verzamelen en valideren van de verkeerslichtcontrollers van de fabrikanten van stoplichtapparatuur die op de Finse markt actief zijn. Het is de bedoeling dat berichten zoals SPAT en MAP worden gecommuniceerd tussen alle belanghebbenden in het slimme mobiliteitsecosysteem. Dit maakt een Tampere-brede (of zelfs landelijke) uitwisseling van verkeersinformatie mogelijk die het hele C-ITS-ecosysteem van de regio bedient.

C-ITS-systeem voldoet aan bekende Europese normen en architecturen

“Het TLEX-serviceplatform voldoet uitstekend aan deze eisen. De systemen voldoen aan en zijn gebaseerd op bekende open Europese standaarden en gangbare architecturen – ETSI- en Datex II-standaarden, NordicWay- en C-Roads-architecturen. Het TLEX-platform kan realtime data verzenden en C-ITS-verkeersgebruikscasussen implementeren, zoals al is bewezen bij het grootschalige project "Talking Traffic"”, legt Aapo Poyhonen, Sales Director van Nodeon, uit.

“We zijn verheugd om te zien dat het worden van Monotch’s partner voor Finland resulteert in een serieuze zakelijke kans voor Nodeon. Wij en de internationale wegbeheerders zijn goed op de hoogte van de ervaring van het TLEX-systeem van Monotch in verschillende andere grote projecten en hebben er daarom alle vertrouwen in dat dit platform hun intelligente infrastructuur naar een hoger niveau zal tillen”, bevestigt Gary Lin, International Business Developer voor Monotch.

TLEX®-platformmogelijkheden

TLEX® is de technisch toonaangevende C-ITS-oplossing, die de implementatie van een open C-ITS-ecosysteem mogelijk maakt vanwege zijn leveranciersonafhankelijkheid. Het systeem biedt open interfaces volgens Europese (en wereldwijde) standaarden en is uitstekend schaalbaar. Het systeem maakt bidirectionele gegevensoverdracht mogelijk tussen systemen van klanten, leveranciers van apparatuur en verschillende andere belanghebbenden.

*EINDE*

Foto boven dit artikel; copyright City of Tampere – fotograaf Marko Kallio

Related Posts

Unsere Projekte

Beginnen Sie noch heute mit Monotch

Ihre Mobilitätsplattformen