2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Digitaal volgsysteem in recordtijd opgeleverd

Binnen de gestelde termijn van 6 weken heeft Monotch het Digitale Voertuigvolgsysteem opgeleverd voor de Vlaamse Wegenbeheerder.

Het wereldwijd toonaangevende C-ITS-bedrijf was in staat om dit voor elkaar te krijgen dankzij de opzet van zijn slimme mobiliteitssysteem.

Hoe zet je in recordtijd een slim mobiliteitsplatform op?

TLEX®, een afkorting van Traffic Live Exchange, is het hart van de slimme mobiliteitsplatforms die Monotch heeft ontwikkeld. Door in dit specifieke geval TLEX® te gebruiken voor het volgen van voertuigen voor wegwerkzaamheden, konden we een kant-en-klaar systeem als centraal onderdeel gebruiken en vervolgens aanpassen voor deze specifieke toepassing. Wat TLEX® in essentie doet, is objecten koppelen aan een centraal systeem.

Een ander essentieel onderdeel is de focus van het team. Met alle ogen gericht op het korte tijdsbestek, hebben we op tijd kunnen leveren.

Waarschuwingen bij wegwerkzaamheden verbeteren de veiligheid

Met de DVS zullen wegwerkzaamhedenvoertuigen met een GPS-volgapparaat hun locatiegegevens verzenden. Deze gegevens worden als eerste stap eerst naar de Verkeerscentrales gevoerd. De tweede stap is om hun gegevens open te stellen voor alle weggebruikers, zodat leveranciers van oplossingen (app-bouwers) deze gegevens kunnen delen op apparaten in de auto en navigatie-apps. Deze waarschuwing voor wegwerkzaamheden helpt weggebruikers om te anticiperen op aankomende wegwerkzaamheden door hun snelheid aan te passen, afstand te houden of een omleiding te kiezen. Dit alles zal leiden tot meer veiligheid voor wegwerkers.

Waarschuwing wegwerkzaamheden

Aanvulling op Vlaamse Mobilidata

De inzet van het digitaal volgsysteem vloeit voort uit een specifieke aanbesteding voor een kleiner project dat aansluit bij het Mobilidata-programma dat de Vlaamse overheid aan het uitrollen is. Het Mobilidata-programma is het grootste intelligente mobiliteitsproject van de Vlaamse overheid.

Mobilidata is speciaal ontworpen om nieuwe verkeerstoepassingen in Vlaanderen mogelijk te maken. Externe partijen, zoals aanbieders van navigatiesoftware, kunnen (nadat ze een goedkeuringsproces hebben doorlopen) eenvoudig hun applicaties op het platform aansluiten. Dat maakt Mobilidata een kans voor zowel weggebruikers als applicatiebouwers.

Mehr brauchen
Informationen oder eine Demonstration

WIR WÜRDEN IHNEN GERNE HELFEN

TLEX I2V PLATTFORM

Eine hochgradig skalierbare Plattform, die für Umgebungen mit mehreren Anbietern entwickelt wurde, in denen eine große Anzahl von Geräten und/oder Sensoren Echtzeitdaten austauschen. Neben konkurrenzloser Leistung und Skalierbarkeit sind höchste Standards für Sicherheit und Datenschutz die wichtigsten Merkmale.

Related Posts

Von Null auf 25% vernetzte Fahrzeuge

Entdecken Sie ein aktives und wachsendes Modell vernetzter Fahrzeuge, das bereits über 2,5 Millionen Verkehrsteilnehmer dazu bringt, von Sicherheits- und Verkehrsinformations-diensten in Echtzeit zu profitieren.

Mehr lesen »

Unsere Projekte

Beginnen Sie noch heute mit Monotch

Ihre Mobilitätsplattformen