2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Costain en Monotch kondigen strategisch partnerschap aan

De Nederlandse specialist voor slimme infrastructuur, Monotch, heeft Costain geselecteerd als implementatiepartner in het Verenigd Koninkrijk voor C-ITS-services in een stap om groenere, veiligere en snellere mobiliteit op het Britse wegennet mogelijk te maken.

De twee organisaties zullen samenwerken om het Monotch-platform voor open mobiliteitsdiensten, TLEX I2V, op het Britse wegennet te testen. TLEXI2V is speciaal ontworpen om wegkantapparatuur te koppelen aan service providers, auto-industrie, wegbeheerders en uiteindelijk weggebruikers en is al operationeel in Nederland, Scandinavië en België.

Realtime data uitwisseling

Het platform biedt tal van voordelen, waaronder het verbeteren van de verkeersstromen en de verkeersveiligheid, waardoor klanten realtime beslissingen kunnen nemen over hun reizen, het verminderen van de CO2-uitstoot en waar nodig het prioriteren van weggebruikers zoals hulpdiensten en openbaar vervoer. Door het platform te gebruiken kunnen wegbeheerders ook verkeersbeleid implementeren en analyseren op basis van gedetailleerde realtime verkeersgegevens zonder daarvoor dure communicatiesystemen langs de weg te hoeven implementeren.

TLEX I2V is een zeer schaalbaar systeem dat speciaal is ontworpen voor het verzenden en ontvangen van enorme hoeveelheden gegevens met ultra-lage latentie. Het wordt momenteel gebruikt als overnamepunt voor de uitwisseling van data tussen iVRI’s en weggebruikers voor het Dutch Urban Data Access Platform (UDAP) en in Europese projecten zoals InterCor, Concorda, en NordicWay3. Het platform stelt autoriteiten in staat om de potentiële voordelen van connected voertuigdiensten te benutten en data-gestuurde besluitvorming mogelijk te maken.

Samen werken en kennis delen

International Business Developer, Gary Lin, legt uit dat Monotch in Costain de perfecte implementatiepartner heeft gevonden om van TLEX I2V het beste I2V platform voor het Verenigd Koninkrijk te maken: “We zullen ervaringen delen van C-ITS-implementaties in Nederland, Vlaanderen en Scandinavië om deze te implementeren onder nieuwe specificaties en architecturale opstellingen die van toepassing zijn op de Britse markt. We kijken ernaar uit om met Costain samen te werken om TLEX te implementeren in C-ITS- en Smart City-projecten in Engeland.”

Andy Clarke, Integrated Transport Director bij Costain, licht toe: “We zijn van mening dat de inzichten die we hebben opgedaan door innovatieve digitale oplossingen op het Britse wegennet te implementeren door middel van samenwerkingsprojecten zoals de bekroonde A2M2, Connected Digital Roads en Midlands Future Mobility, gecombineerd met de ervaringen van het exploiteren van het TLEX I2V-platform in Europa, voor een verrassende samenwerking met Monotch zullen zorgen.

Andy vervolgt: “Door gebruik te maken van deze technologie kunnen we een sneller en groener wegennet leveren en we zullen binnenkort klanten zoeken die willen deelnemen aan onze pilotproef in 2022.”

Over Costain

Costain verbetert het leven van mensen met behulp van geïntegreerde, toonaangevende, slimme infrastructuuroplossingen in de Britse energie-, water-, transport- en defensiemarkten. We helpen onze klanten om hun bedrijfsprestaties te verbeteren door de capaciteit te vergroten, de klantenservice te verbeteren, de veiligheid te waarborgen, de veerkracht te vergroten, koolstofarm te maken en meer efficiëntie te leveren. We bieden onze klanten toonaangevende oplossingen die digitaal zijn geoptimaliseerd via de volgende vijf diensten die de hele levenscyclus van hun bedrijfsmiddelen bestrijken: toekomstvormend strategisch advies; advisering en advisering; digitale technologische oplossingen; activaoptimalisatie en levering van complexe programma’s. Onze cultuur en waarden liggen ten grondslag aan alles wat we doen.

In februari 2020 lanceerde Costain zijn actieplan tegen klimaatverandering, waarin we ons ertoe verbinden om tegen 2023 koolstofarme oplossingen te leveren aan elke klant, inclusief het aanpakken van ‘Scope 3’-emissies, en om tegen 2035 netto nul te zijn. Het plan schetst ook hoe de Costain Groep een leidende rol zal spelen bij de ontwikkeling en levering van zowel het afvangen van koolstof als het opwekken van schone en hernieuwbare energie om de koolstofvoetafdruk in elke sector te verkleinen.

Related Posts

Unsere Projekte

Beginnen Sie noch heute mit Monotch

Ihre Mobilitätsplattformen