2nd-m-horizontal-blue-no-tagline

Avutec en Monotch kondigen partnerschap aan

Avutec, een in Nederland gevestigde innovator op het gebied van slimme cameratechnologie, en Monotch, een marktleider op de C-ITS-markt, zijn officieel een partnerschap aangegaan.

Na hun succesvolle samenwerking tijdens de Scheveningen Challenge besloten deze twee internationale bedrijven de samenwerking voort te zetten in meer smart city-projecten.

State-of-the-art integratie

In opdracht van de gemeente Den Haag werkten Avutec en Monotch samen aan een baanbrekend project om gevallen van lachgasmisbruik te identificeren met behulp van geavanceerde slimme camera’s.

De realtime gegevens die door de intelligente AI-camera’s van Avutec werden vastgelegd, werden via het TLEX®-platform van Monotch naadloos naar de wetshandhavingsautoriteiten in Den Haag gestuurd. Dit innovatieve partnerschap geeft de stad de beschikking over effectieve instrumenten om proactief problemen aan te pakken met respect voor de individuele privacy, waardoor de leefbaarheid in Den Haag wordt verbeterd.

Het ecosysteem van stedelijke mobiliteit versterken

In een synergetische samenwerking is de expertise van Avutec op het gebied van slimme cameratechnieken een aanvulling op het C-ITS-platform TLEX® om nieuwe innovatie te brengen in het snelgroeiende mobiliteitsecosysteem.

Walter Verbruggen, Sales Director bij Avutec, zegt: “Bij Avutec wakkert het potentieel van kunstmatige intelligentie onze ambities aan. Onze intelligente camerasystemen blinken uit in het identificeren van individuen en objecten binnen mobiliteit en slimme stadsomgevingen. Deze samenwerking met Monotch sluit perfect aan bij onze doelstellingen en zal ongetwijfeld onze groei in deze sector katalyseren.”

“Ons succes in de uitdaging in Scheveningen demonstreerde de formidabele impact van het combineren van onze technologische krachten. Dit partnerschap is een natuurlijke vervolgstop op ons oorspronkelijke project. We heten Avutec van harte welkom en breiden het netwerk van partners uit die verbonden zijn met ons platform. Naarmate dit ecosysteem groeit, zullen steden en wegbeheerders het systeem steeds vaker implementeren, waardoor een win-winscenario ontstaat voor alle belanghebbenden in het slimme mobiliteitslandschap”, zegt Gary Lin, International Business Developer bij Monotch.

Over Avutec

Sinds 2017 is Avutec gepassioneerd bezig met visuele technologie. Als onderzoeksgedreven bedrijf zijn ze gespecialiseerd in optische karaktertechnologie en visuele AI, en creëren ze slimme camerasystemen die eersteklas hardware, software en herkenningsroutines combineren. Avutec is vooral bekend vanwege de ingebouwde ANPR-camera’s. Via een internationaal partnernetwerk vinden deze camera’s hun weg naar parkeer-, toegangscontrole-, smart city- en verkeersmonitoringsprojecten. Het Avutec-team is toegewijd aan het slimmer maken van projecten met AI en tegelijkertijd tastbare voordelen voor het dagelijks leven van gebruikers te garanderen, en zo bij te dragen aan een intelligentere en gebruiksvriendelijkere wereld.

Related Posts

Unsere Projekte

Beginnen Sie noch heute mit Monotch

Ihre Mobilitätsplattformen